2012. február 2., csütörtök

Utazás a Föld középpontja felé (Journey to the Center of the Earth)

Erre a filmre is más filmek színészeinek adatlapját böngészve találtam rá a port.hu-n. A srác (Josh Hutcherson) a Rumlis vakációban már bizonyított, a filmet izgalmas kalandfilmként harangozták be, hát belevágtam. És megérte.
A film alapjául szolgáló könyv
Ez a film is jó példa arra, hogy kevés szereplővel is lehet érdekeset alakítani. Filmünk főszereplői Trevor, egy geológus egyetemi professzor (Brendan Fraser) és unokaöccse, Sean (Josh Hutcherson). Sean éppen megérkezik nagybátyjához, hogy nála töltsön el 10 napot, amikor Trevor meglepő felfedezésre jut: egyes szeizmográfiai szenzorjaik értékei pont ugyanazok, mint amikor Sean apja kutatás közben eltűnt. Nem habozik, elindul felfedező útjára, és mivel Sean ragaszkodik hozzá, hogy nem hajlandó rögtön visszamenni anyukájához (aki éppen átköltözteti őket Kanadába), őt is magával viszi.
Sean a laborban még kissé kételkedik...
Izlandon a professzor helyett, akit Sean apukája ismert, csak a lányát, Hannah-t (Anita Briem) találják, aki egyáltalán nem hisz Verne történeteiben (Verne azonos című könyve szolgáltatja a történet alapjait). Mint fizetett hegyi túravezető, elviszi őket a hegyre, ahol a szenzor található. Itt viharba kerülnek, a fedezéknek használt barlang bejárata beomlik, és kiútkeresés közben kezdetét veszi a nagy kaland…
A kaland a sziklaomlás után kezdődik
Egy kis bányavonatozás
Áááááááááááááá, avagy zuhanás a Föld középpontja felé
A film látványvilága rendkívül jól megtervezett, gyönyörű fiktív tájakon vezet végig a történet. A sok izgalmas kalandot végig egyedi jelenségek kísérik, igazán érdekes lehetett 3D-ben. 2D megjelenítésnél kárpótol a rendkívül jól elkészített 5.1-es hangsáv.
Hűűűű!
Ez a tutaj szó szerint állati
Sean megkapja apja volt iránytűjét, ami később nagy segítségére lesz
Kalandfilmek kedvelőinek mindenképpen ajánlom megnézni, másfél óra lebilincselő kikapcsolódás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése