2012. február 1., szerda

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire)

Teljesen véletlenül találtam rá erre az aranyos családi vígjátékra. A főszereplő ismét Robin Williams, akinek ezúttal minden komikus képességére szüksége van. Magyar hangja, Mikó István is kitesz magáért, ahogy a szerepeit megszólaltatja.
Kissé faramuci helyzet, de a film legnagyobb poénját kell ellőni a szinopszisban, hogy mondani lehessen valamit az olvasónak, miről is szól a film. Én sokat gondolkodtam ezen, és úgy gondoltam, meghagyom az örömöt azoknak is, akik szeretnek teljesen az ismeretlenre hagyatkozni. Nekik csak annyit árulok el, hogy bár a bevezetésre kellő időt szántak a filmben, és találunk benne tipikusan amerikai elemeket, később egy hihetetlenül jó vígjáték kerekedik belőle, ami minden nemkívánatos gusztustalanságot és trágárságot nélkülöz. Két óra felhőtlen szórakozás.
FIGYELEM, alább következnek a részletek.
Tehát a film alaphelyzete az, hogy egy incidens után a feleség közli, hogy válni akar, és meg is teszi. Apuka (Robin Williams) egyedül marad, és a gyerekeket csak hetente egyszer láthatja, ami neki nem elég. Egyik alkalommal megtudja, hogy a volt felesége házvezetőnőt keres, és itt beveti minden színészi képességét: miután telefonon megegyeztek, a testvére átalakítja az ideális idős hölggyé. Ezzel kezdetét veszi az igazi cselekmény.
Ennél többet itt sem érdemes elárulni, de ez az egyedi és ötletes alaphelyzet egy ilyen jó komikussal már garancia a jó szórakozásra, amit csak igazolni tudok. Találhatunk a filmben mélyebb gondolatokat is, de alapvetően inkább a könnyed szórakoztatásra épít.

Végül néhány kép a filmből kedvcsinálónak:
Együtt a család
Íme Robin Williams, nőnek öltözve
Amikor nem látják, persze hozza a formáját
És akit a film vége is érdekel:
Miranda itt tudja meg, hogy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése